Skip to main content

Psoas massage

Diepe & intense massage van de Spier van de Ziel

Psoas massage voor
de Spier van de Ziel

Ben je gespannen of gestrest en laat je lichaam dat weten? Dan helpt een diepe en intense Psoas massage om de onrust en druk uit je lijf te laten vloeien. Zodat je weer verzachting en verstilling ervaart.
In je lichaam en in je hoofd.

Bij klachten als

  • Stijfheid in je bovenrug
  • Uitstralingspijnen naar je benen
  • Verminderde flexibiliteit in je onderrug
  • Schouder- en nekklachten
  • Pijnlijke kaken
  • Moeite met diepe buikademhaling (je adem zit hoog)
  • Darmklachten en obstipatie
  • Onverklaarbare neerslachtigheid of frustraties

De psoas is de grote verbinder


De psoas-spier ligt diep in je bekken en verbindt je bovenlichaam met je onder­lichaam. Een belangrijke spier met een belangrijke taak. Het is de oerboodschapper van je centrale zenuwstelsel. Dus ben je in fysiek gevaar, dan speelt de psoas een hoofdrol in je vecht-vlucht-bevries reacties.

Reflexspier die aanspant bij spanning

De psoas staat erom bekend trauma’s en mentale en emotionele spanningen op te slaan. Hoe meer die zich in je lichaam opbouwen, hoe meer de psoas aanspant. Dat is een onbewuste reflex, het gebeurt volautomatisch. Zo laat de psoas zien dat er iets speelt in jou. Daarom wordt de psoas ook wel ‘spier van de ziel’ genoemd.

Psoas massage,
diepgaand & intens


Is de psoas ontspannen, dan kan de energie vrij in het bekkengebied stromen. Ervaar je stress, trauma's en spanningen, dan verstrakt de psoas en stagneert de energiedoorstroom. Hierdoor kunnen allerlei fysieke, mentale en emotionele klachten ontstaan. 

Een ‘gewone’ massage raakt de psoas niet, daarvoor ligt deze bijzondere spier te diep in je lichaam. Hiervoor­ is een diepgaande massage ontwikkeld: de Psoas massage.

Afstemmen & voelen

Samen met jou ga ik voelen en onderzoeken waar de blokkades zich bevinden en wat er vrij mag komen. Omdat alles met elkaar in verbinding staat, neem ik je hele lichaam mee in de massage. Van je hoofd tot aan je tenen.

Zoals in al mijn massages staan respect, liefde, zachtheid en veiligheid centraal. Er is tijd en ruimte om datgene wat los en vrij mag komen te integreren, zodat je volledig kunt ontspannen. Opgebouwde spanningen en (onbestemde) emoties verzachten of vloeien zelfs helemaal weg.

Investering in jezelf


 90 minuten  | 150 euro
120 minuten | 200 euro
150 minuten | 250 euro
180 minuten | 300 euro 

Wat vraagt dit van jou?


Deze massage nodigt je uit om aanwezig te zijn, te voelen, te ademen en vooral ook om je grenzen aan te geven.

Ik werk op de meest kwetsbare delen van je lichaam (je buik, onderbuik en liezen) en respecteer ook hier jouw grenzen.

Tijdens de Psoas-massage lig je onder een warme veilige deken of handdoek en nooit geheel naakt.

3 stappen om goed voor jezelf te zorgen

stap 1

Maak een afspraak

stap 2

Laat je masseren

stap 3

Omarm de diepe ontspanning

Zie ik je gauw?

Blijf niet rondlopen met pijn, spanningen en stress. Bel of mail me voor een afspraak. Samen laten we de drukte en onrust in je hoofd en lijf een uitweg vinden. Zodat er weer rust en ruimte ontstaat in jezelf. En dat niet alleen.

Lees hier waar een massage allemaal goed voor is. 

Vanaf het moment dat je me aanraakte wist ik, ik heb op jouw handen gewacht, alleen jij mag me masseren. Dat komt door jouw zachtheid, aanwezigheid en geduld. Je laat weten dat je er bent (je klopt aan) en wacht geduldig tot mijn lichaam jou toelaat. Met andere woorden, je geeft mijn lichaam de tijd.

Ik vind dit zo enorm waardevol en ik beveel je van harte bij iedereen aan die jouw aanraking nodig heeft. Ik voel me na drie weken nog steeds zacht en vol liefde en mijn lichaam is dat ook, ik heb minder pijnen.

Lieve Brigitte, wil je nooit stoppen met dit werk?

~ Annelies