Skip to main content

Lomi Lomi massage

massage met lange, vloeiende bewegingen

Aloha


De Lomi Lomi Temple Style is een traditionele Hawaïaanse massage voor het hele lichaam. De massage bestaat uit lange, vloeiende bewegingen over je hele lichaam waarbij ik zowel mijn handen als onderarmen gebruik. En volop natuurlijke oliën.

Ik masseer verschillende delen van je lichaam tegelijk. Omdat je hersenen het lastig vinden om zich op twee gebieden tegelijk te concentreren, ontspannen je lichaam én je geest. 

Via focus


Voorafgaand aan de massage nodig ik je uit een intentie uit te spreken (kan ook in jezelf). Iets wat je los wil laten of juist wil binnenbrengen in je leven of waar je beweging wil scheppen.

Dit is de focus van je sessie.

Naar flow


In de constante flow van vloeiende bewegingen onder je lichaam door en over je lichaam heen laat je fysieke, mentale en emotionele spanningen los. Hierdoor kan de natuurlijke energie in je lichaam weer vrij stromen.

Je lichaam voelt zich gekoesterd, wordt rustig en komt in het eigen natuurlijke ritme.

Jezelf zijn


Een Lomi Lomi massage gegeven in de spirit van Aloha is werk van het hart: zacht, vloeiend en vol liefde. Na een Lomi Lomi voel je je heerlijk ontspannen en sta je weer in contact met wie je in wezen bent. En als je weet wie je bent, wijst je weg zich vanzelf.

Investering in jezelf


90 minuten | 150 euro.
120 minuten | 200 euro.
Inclusief voetenbad.

Voor wie?


Lomi Lomi massages zijn bijzondere massages, in een ontspannen sfeer en met een open hart. Ik geef ze aan vrouwen en mannen die ik ken.

Kennen wij elkaar nog niet?
Boek dan eerst een Body & Mind massage of een Psoas massage.

De kracht van Aloha

Oorsprong


De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï. Het maakt deel uit van de traditionele Hawaïaanse geneeskunde en wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Uitgangs­punt is de Hawaïaanse filosofie Huna die ervan uitgaat dat alles liefde en harmonie zoekt. Gebrek aan liefde en harmonie leidt tot weerstand, wat voor blokkades in de energie­stroom zorgt. 

De Lomi Lomi massage verwijdert die blokkades en heeft een ontspannende en helende werking

Liefdevolle handen


Het woord Lomi betekent massage. Door de intentie waarmee de massage wordt gegeven staat het ook voor 'liefdevolle handen'.

Lomi Lomi is 'the loving touch' de verbinding van het hart, de handen en de ziel met de bron van het leven. Het woord herhaalt zich en wint zo aan kracht. 

Vroeger was Lomi Lomi een tempelritueel dat een aantal dagen duurde. Het diende als inwijding en werd uitsluitend door Kahuna's (meesters) gegeven. 

De kracht van Aloha


Aloha is een begroeting met een diepe betekenis. Aloha staat voor de aanwezigheid van het Goddelijke (Alo) en de levensadem (ha).

Werken met Aloha tijdens de Lomi Lomi betekent jezelf afstemmen op de universele liefde, de meest krachtige en helende bron die er is. De oorspronkelijke bewoners van Hawaii zien Lomi Lomi als een manier om je met je spirit te verbinden.

De onvoorwaardelijk liefdevolle spirit van Aloha waarmee de massage wordt gegeven is een uitnodiging om los te laten wat niet meer nodig is. Zodat je in je eigen grootsheid kunt gaan staan. Licht, liefdevol, vrij en oneindig.

Flying dance


De traditionele danspassen (Flying Dance) maken, samen met de ademhalings­techniek van de masseur, een belangrijk deel uit van Lomi Lomi.

Elke beweging heeft betekenis, bevordert de energiestroom in gever en ontvanger en helpt zo de energie hoog te houden.

Zorg goed voor jezelf

in 3 stappen


stap 1

Maak een afspraak

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
stap 2

Laat je masseren

stap 3

Omarm de diepe ontspanning

Dus ... wat ga je doen?

Je doet niets
Je gaat door zoals je gewend bent. Want massage is een luxe en geen broodnodige zelfzorg, toch? Je houdt dan wel het gevoel en de spanningen die je in de weg zitten. Checkvraag: is dat écht wat je wil voor jezelf (en voor de mensen om je heen)?

Je komt in actie
Je belt of mailt me voor een afspraak. Samen laten we de spanning, drukte en onrust in je hoofd en lijf een uitweg vinden. Zodat er weer rust en ruimte ontstaat in jezelf.
En dat niet alleen: Lees hier waar een massage allemaal goed voor is.

Lomi Lomi is geen massagetechniek, maar een manier van leven, geven en ontvangen. Ik volg regelmatig workshops en trainingsdagen om steeds dichter bij de essentie van Lomi Lomi te komen.

~ Brigitte